FAQ

DGtalguide ™ is een volledig nieuw product voor de toeristische markt en je zult ongetwijfeld vragen hebben. Wees niet verlegen! Je kunt je vraag stellen in elke taal via het kanaal waar je vertrouwd mee bent. Je kunt bellen of een SMS- of WhatsApp-bericht sturen op +39 351 8104545, een e-mail schrijven naar hello@digitalguide.com of vragen via onze Facebook- en Instagram-pagina stellen. We zullen je vragen meteen antwoorden.

Hoe werkt het?

Het is zo eenvoudig als het kan zijn. Je koopt een tour op onze site. Je krijgt meteen een voucher in je e-mail. Deze voucher bevat een code voor het downloaden van de tour. Je installeert de DGtalguide ™ app snel en gratis op je smartphone, voert de code in en de tour wordt onmiddellijk gedownload, met informatie over de plaatsen die je bezoekt en het tijdschema van de tour. Dat is alles. Daar gaan we!

De navigator, die in de DGtalguide™ app is geïnstalleerd, leidt je langs de route. Wanneer je bij de volgende plek bent aangekomen, laat je de voucher aan onze partners zien en vanaf dat moment staan hun deuren voor je open, word je verwelkomd met kortingen en word je behandeld als trouwe gast.

Ik kan of alleen de route kopen of een volledige tour. Wat is het verschil?

Als je alleen de route koopt, krijg je de navigatie van de route en de informatie over alle plekken die je kunt bezoeken.

In de prijs zitten echter geen bezoeken aan onze partners, kortingen, een reservering in het restaurant en vele andere extra’s inbegrepen.

Daarnaast kunnen we – als je alleen de route zelf koopt – niet garanderen dat je op alle plaatsen die deel uitmaken van de tour, zoals wijnmakerijen, kaasboerderijen, musea etc.op dat moment ook terecht kunt.

Misschien heb je geluk en staan onze partners voor je klaar, maar misschien ook niet.

Er zijn zoveel verschillende online services die self-guided tours aanbieden. Wat maakt jullie service beter?

Allereerst: we bieden je geen begeleide tour, maar een reis. Je ontdekt hoe Italianen echt leven, leert verhalen kennen die nauwelijks te vinden zijn in de gangbare en populaire reisgidsen en -boeken. We geven je de mogelijkheid om te communiceren met locals en kennis te maken met hun dagelijks leven, zodat je bijzondere dingen ontdekt, je vrij en onafhankelijk kunt voelen en kunt reizen zoals jij het wil.

  • DGtalguide ™ is geen tourgids-app. Normaal bieden dergelijke apps alleen informatie, zonder extra voordelen of services. Wij doen reizen, geen excursies, wat betekent dat je bij ons een 100% geplande en georganiseerde reis krijgt plus daarbij de mogelijkheid om plaatsen te bezoeken die meestal gesloten zijn voor gewone toeristen.
  • Wij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van alle diensten die tijdens de tour worden aangeboden. Als we het over een lunch hebben tijdens een tour, betekent dit dat er een tafel voor je wordt gereserveerd in een 100% authentiek en betaalbaar restaurant. Als er een wijnmakerij in de tour zit, betekent dit dat je gewoon naar binnen kunt en wordt onthaald als gewaardeerde klant. Ook is communicatie geen probleem, welke taal je ook spreekt. 

  • DGtalguide™ app bevat een goede navigator, die je langs de route leidt, adviseert en ook waarschuwt voor gevaren. We kiezen altijd voor de meest spectaculaire en minder drukke wegen. De weg van bezienswaardigheid A naar bezienswaardheid B is ook onderdeel van de tour.
  • De plekken die we aanbevelen zijn geen bekende toeristische plaatsen, geen beroemde restaurants en geen populaire wijnmakerijen. Wij zoeken juist naar plaatsen die niet bezocht worden door horden toeristen, waar de service nog steeds persoonlijk is en elke klant als een gewaardeerde gast wordt ontvangen. Onnodig te zeggen, maar de prijzen op dit soort plekken zijn ook nog betaalbaar.

  • Onze elektronische gidsen zijn met name gebaseerd op informatie die je niet zo snel op internet vindt. Het verhaal dat DGtalguide™ vertelt, is gebaseerd op kennis van lokale experts, de connecties die zij hebben en op informatie die we vinden in bibliotheken en archieven.

  • Als je een DGtalguide™ tour koopt, krijg je kortingen van onze partners, die je kunt gebruiken in winkels, restaurants en ook voor veerboten en kabelbanen, het huren van een auto, motor, fiets, scooter, boot etc. Daarom kun je, wanneer je een DGtalguide™ tour koopt, meer besparen dan je hebt uitgegeven.
  • DGtalguide™ medewerkers staan altijd klaar om je te helpen in welke onvoorziene situatie dan ook, mocht zich tijdens de tour iets voordoen.
Waarom verkopen jullie maar een beperkt aantal tours per dag?

Het beperkte aantal hangt samen met de mogelijkheden van onze partners. Omdat we niet werken met populaire toeristische plekken, waar de service is gericht op grote aantallen toeristische stromen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Een klein rustiek restaurant kan niet meer dan 10-12 DGtalguide ™ klanten per dag ontvangen.
  • Een particuliere wijnmakerij heeft niet de capaciteit om een grote groep bezoekers te ontvangen.
Waarom is de tour alleen maar een aantal dagen beschikbaar in de app na aankoop?

De tour is na aankoop voor een beperkte tijd beschikbaar in de DGtalguide ™ app op je smartphone - van 3 tot 15 dagen. Dit komt omdat je niet alleen informatie over de bezienswaardigheden koopt, maar ook een uitgebreide tour, die tot in detail door ons bedrijf wordt georganiseerd.

Zo’n soort tour is niet het hele jaar door hetzelfde. Zo kan de dienstregeling van de veerboot veranderen, kunnen de openingstijden van onze partners wijzigen, worden wegen soms afgesloten voor onderhoud of zijn er ineens nieuwe wegen open. Al die wijzigingen beïnvloeden de reisroute, het tijdschema en de inhoud.

We controleren continu onze tours en updaten ze om ervoor te zorgen dat ze gegarandeerd actueel zijn. Daarom heeft de tour die je hebt gedownload een beperkte geldigheid.

Kan ik de code om de tour te downloaden ook aan iemand anders overdragen?

Het is geen probleem om dat te doen. Maar je kunt niet twee keer dezelfde email gebruiken, als deze al gebruikt is om de tour te downloaden.

Als ik een tour koop, krijg ik ook korting op de huur van een voertuig. Hoe werkt dat?

Dat is heel gemakkelijk. Als je eenmaal betaald hebt voor de tour, krijg je een voucher met een special promo-code. Deze vul je in als je een auto, scooter, fiets of boot boekt, en je krijgt een korting die niet beschikbaar is voor andere klanten.

Waarom is het beter om vooraf een tour te boeken?

Omdat het aantal tours dat we kunnen organiseren op een dag beperkt is. Normaliter verkopen we 10 tot 30 tours van elk type. Daarom riskeer je dat een tour is volgeboekt als je te lang wacht met boeken.

Waarom moet ik exacte data voor mijn tour kiezen? Kan ik niet gewoon op elke dag en elk tijdstip starten?

Hoewel onze tours self-guided zijn, zijn ze tegelijkertijd volledig georganiseerd en gecontroleerd. Dit betekent dat DGtalguide ™ je tour organiseert en elke partner informeert over je geplande bezoek. Hierdoor zullen onze partners persoonlijk op je wachten in wijnmakerijen, restaurants, ticketboxen, bij de veerboot, kabelbaan etc.

Wat gebeurt er als er tijdens de tour iets mis gaat?

Als je tijdens de tour in de problemen komt (bijv. een weg is geblokkeerd, er is een misverstand met een partner, je voertuig is defect), neem dan onmiddellijk contact op met onze callcentermedewerker. Hij zal er alles aan doen om de onverwachte situatie op te lossen. Als je een transportvoertuig van onze partners hebt gehuurd en je technische problemen hebt, sturen we je onze technische servicewagen.

Heb ik internet nodig tijdens de tour?

Moet ik tijdens de tour toegang hebben tot internet? Dat is niet nodig. Alle informatie die je nodig hebt, staat in de DGtalguide ™ app op het moment dat je de tour downloadt: een beschrijving van bezienswaardigheden, een navigatiekaart, etc. Je hebt alle benodigde informatie bij je, zelfs als je je ergens ver van de bewoonde wereld en het mobiele netwerk bevindt.

Waarom kan ik de tour niet rechtstreeks op mijn smartphone downloaden nadat ik de tour heb gekocht?

We raden aan om de tour niet eerder dan een dag of twee voor vertrek te downloaden. Elke tour heeft een vervaldatum, van 3 tot 15 dagen. Na deze periode wordt deze automatisch van je smartphone verwijderd. Het is noodzakelijk om alleen up-to-date tours te hebben, die op het moment van de tour goed zullen werken. Elk seizoen kan het voorkomen dat de tour een update nodig heeft, bijvoorbeeld als de dienstregeling van de veerboot verandert, een bepaalde weg is afgesloten voor onderhoud of de servicevoorwaarden zijn gewijzigd, enz. Je kunt de tour van tevoren kopen, maar om de laatste, meest actuele en bijgewerkte versie te hebben, het is noodzakelijk om de tour niet eerder dan 24 uur voor aanvang van de tour te downloaden.

Wat is het verschil tussen de navigator die op de DGtalguide™ is geïnstalleerd en de normale navigator?

Er is maar één verschil. Als je een afslag hebt gemist, zal onze navigator je geen alternatieve weg of een omweg voorstellen, maar je alleen informeren dat je van de route af bent. Verder hebben we je reis helemaal onder controle, dus we raden je de wegen aan die we meer dan één keer persoonlijk hebben gecontroleerd.